8 عادت روزانه برای تقویت اعتماد به نفس
همه ما در زندگی به دنبال راه هایی برای افزایش اعتماد به نفسمان هستیم. در حالیکه پرورش اعتمادبه نفس فرآیندی زمانبر است، قطعا راه هایی وجود دارد که اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید به این معنی که به راحتی بر هرگونه اضطراب غلبه کرده و عملکرد خوبی داشته باشید.
راه هایی که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا خیلی سریع به اعتماد به نفس بالایی برسید. با گذشت زمان، اعتماد به نفس شما بالا رفته و به بهترین عملکرد خود میرسید.
پس با ما همراه باشید تا این چرخه را بررسی کنیم.
زمانی که می خواهید اراده خود را بالا ببرید، دستانتان را جمع کنید.
این را می دانیم که دستان جمع شده به دیگران این سیگنال را می دهد که شما فردی خجالتی یا مضطرب هستید. دستان جمع در ظاهر سیگنال منفی می فرستد.
از سوی دیگر با جمع کردن دستان، شما بیش از پیش در مسائل حل نشدنی میمانید و باعث میشود در مورد مسائل قابل حل عملکرد بهتری داشته باشید و این اتفاق خوبی است، زیرا تداوم به انجام کارها از ویژگی های کارآفرینان موفق است.
علاوه بر آن جمع کردن دستان به شما در هنگام اضطراب یا استرس کمک میکند تا کمی آرام شوید. هر زمان که در این حالت گیر کردید حتما این روش را امتحان کنید و دستانتان را جمع کنید و سپس ادامه دهید.
برای اطمینان خاطر بالاتر، مثل یک ابرقهرمان بایستید
پروفسور دانشگاه هاروارد، ایمی کادی در مورد این مسئله می گوید: 2 دقیقه تمرین قدرتمند ایستادن یعنی صاف و کشیده در حالتی که دستانتان رو به آسمان بالا باشد و یا مانند یک ابر قهرمان دست به کمر بایستید به مرور زمان سطح اعتماد به نفستان را بالا میبرد. قبل از قرار گرفتن در موقعیتی خاص که میدانید برای شما تنش، اضطراب، ناامنی و یا ترس به همراه دارد به نحوه ایستادن خود دقت کنید.
لبخند بزنید تا تنشتان از بین برود.
اخم کردن و دیگر حالات مختلف چهره نشان می دهد تا چه حد کاری که انجام می دهید دشوار است. در حقیقت بدن شما با آزاد کردن کورتیزول که سطح استرس شما را بالا میبرد پاسخ می دهد.
استرس به صورت پیوسته سبب به وجود آمدن استرس بیشتر می شود، و در مدت زمان کوتاهی به شدت شما را به هم میریزد و آشفته می کند.
اما راه چاره چیست: خودتان را وادار به لبخند زدن کنید. شما کمتر احساس استرس خواهید داشت حتی اگر هیچ چیز دیگری در مورد آن موقعیت تغییر نکرده باشد.
و جایزه شما این است که زمانی که شما لبخند میزنید، دیگران نیز کمتر احساس استرس میکنند. که به صورت متقابل به کاهش سطح استرس شما نیز کمک میکند. پس با یک لبخند استرس خود و دیگران را کاهش دهید.
بیشتر تحرک داشته باشید و استرس را به صورت شیمیایی نیز بسوزانید.
زمانی که استرس و یا هیجان دارید، غدد فوق کلیوی شما کورتیزول ترشح می کند که یکی از محرکهای شیمیایی غریزی در زمان مبارزه یا پرواز است. سطح بالای کورتیزول، سطح احساسات شما را بالا میبرد، خلاقیتتان را محدود می کند و توانایی شما را در تجزیه و تحلیل اطلاعات پیچیده کاهش می دهد. وقتی سطح کورتیزول بدنتان بالا باشد، دید تونلی پیدا میکنید درست همانند زمانی که وحشت زده شده اید یا ترسیده اید.
پس، سطح بالای کورتیزول بدنتان را بسوزانید. وقت ناهار را قدم بزنید. قبل از رفتن به سر کار ورزش کنید. قبل از جلسات کاری که در شهرهای دیگر برگزار می شود، در باشگاه ورزشی هتل کمی ورزش کنید.آیا فکر میکنید این کارها کمک نمیکند؟ زمانی را به یاد آورید که به شدت استرس داشته اید و تصمیم گرفته اید که به تمرین بپردازید. قطعا پس از آن حس بهتری داشته اید که به دلیل کاهش سطح کورتیزول بدنتان است.
برای رسیدن به عملکرد بالای ذهنی به تغذیه خود اهمیت دهید.
مطمئن شوید که قبل از انجام کاری که استرس بالایی دارد، به میزان درست و کافی از انواع پروتئین را در وعده های غذایی خود دارید. آخرین کاری که اغلب افراد انجام می دهند این است که در زمان استرس به سراغ غذای سالم می روند.
به یک سری سوالات با سناریوهای چه میشد اگر پیش ببرید تا به چشم انداز درست برسید.
فرض کنید که آخر وقت امروز یک ارائه دارید. بزرگترین نگرانی و دغدغه شما اینها خواهد بود که اگر فایل ارائه من خراب شود چه، اگر کسی به طور مداوم ارائه من را قطع کند و حواس من را پرت کند چه، اگر زمان کم بیاورم و ….
ترس از ندانسته ها قاتل اعتماد به نفس است، و به سرعت میتواند از کنترل خارج شود.
بنابراین به چند مورد از اتفاق های بدی که امکان دارد اتفاق بیفتد فکر کنید و برنامه ای بریزید که با آنها کنار بیایید. چون سناریوی “چه میشد اگر” را به سناریوی “این مسئله اکی است و من با این شیوه پیش خواهم رفت تغییر داده اید”، احساس اعتماد به نفس بالاتری خواهید داشت. به علاوه، تمرین عوض کردن سناریوها به سادگی به شما کمک میکند تا خودتان را با هر آنچه که انتظار آن را ندارید و اتفاق می افتد وفق دهید.
خرافاتی را قبول کنید که به شما کمک میکند.
خرافات تلاشی بیهوده برای کنترل عدم قطعیت یا ترس است. پوشیدن جوراب شانس به واقع هیچ کمکی به بهبود عملکرد شما نمی کند. بنابراین به جای ساختن خرافات، الگویی بسازید که به شما برای تمرکز بر خودتان کمک کند.
اقدامات مشخصی را انجام دهید، اقداماتی سودمند و برنامه ریزی شده و نه بر مبنای خرافات و آن را همیشه انجام دهید.
اهداف ثانویه تعیین کنید.
فرض کنید برای یک گروه صنعتی سخنرانی میکنید و هدفتان متعاقد کردن اعضا برای شرکت در یک کار ارزشمند است. خیلی سریع متوجه خواهید شد تقریبا هیج کسی به حرفتان گوش نمی دهد، و تعداد خیلی کمی اهمیت می دهند.
در این شرایط چه کاری انجام می دهید؟
تمام اعتماد به نفس شما یکباره از بین میرود. بعد از آن باید تلاش مضاعف داشته باشید تا به شرایط اول خود برگردید، یا اینکه تسلیم شوید و تسلیم احساساتتان شوید. هرکاری که میکنید احساس شکست از شما دور نمی شود.
هر زمان که بدانید واقعاً چه کاری را می خواهید انجام دهید ممکن است رسیدن به آن به سختی صورت گیرد، پس همیشه یک هدف ثانویه داشته باشید. هدفی برای رسیدن به موفقیت…. یعنی تبدیل شکست کامل به موفقیت جزیی. اگر به هدف اصلی خود نمیرسید، آماده باشید که دانه های مناسب را برای تلاش های دیگر بکارید.
با این روش اگر اتفاقات به آن نحو که شما دوست دارید پیش نرفت، شما توانایی این را دارید که با اعتماد به نفس بمانید و به سمت جلو حرکت کنید.