اجتناب از تعصب در زمان دورکاری
شما یک کار بسیار مهم دارید که باید تا فردا تمام شود و نفر از کارمندان شما توانایی انجام آن کار را دارند و بسیار مناسب آن کار هستند. و چون به دلیل همه گیری ویروس کرونا دفتر شما تعطیل است و کارمندانتان دورکاری می کنند، هر دوی این نیروها از خانه مشغول به کار هستند. یکی مجرد است و دیگری صاحب دو فرزند کوچک است.
چه کسی فرصت درخشیدن پیدا می کند؟
اگر شما به عنوان مدیر بدون جدی گرفتن شرایط به سرعت فرد مجرد را انتخاب کردید، پس به صورت ناخودآگاه دچار تعصب شده اید.
همه ما کلیشه های ناشناخته ای داریم- تاثیر گرفته از محیط اطرافمان، تربیتمان و اطرافیانمان، که منجر می شود ما با غریزه اقدام به قضاوت در مورد دیگران نماییم. تعصب ناخودآگاه می تواند تعیین کننده بسیاری از انتخاب های ما در کارهای روزمره مان باشد. از نحوه تخصیص وظایف تا نحوه مدیریت موقعیتهای چالش برانگیز. این می تواند حتی به کوچکترین تیم ها، خصوصاً در دوره های بحرانی یا افزایش استرس مانند آنچه اکنون با آن روبرو هستیم، وارد شود.
رهبران باید آگاه باشند که زمانی که اعضای تیمشان از خانه مشغول به کار هستند و کارهای روزمره خود را تنها با تلفن و یا تماس تصویری انجام می دهند، آنها باید به ویژه نسبت به تعصب هوشیار باشند و از ایجاد فرضیات درباره اعضای تیم خود جلوگیری کنند. شنیدن صدای یک کودک و یا دیدن حیوان خانگی آنها نباید تاثیری بر تجارت شما داشته باشد. همچنین به یاد داشته باشید که تفاوت های ظریف و زبان بدن لزوماً از طریق کنفرانس ویدیویی نباید تفسیر شود.
اکنون بیش از هر زمان دیگری مدیران به مواردی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم نیاز دارند.
فرضیات خود را به چالش بکشید.
تصور نکنید که اعضای خاص تیم بیشتر وظایف خانگی و مسئولیت های مراقبت در خانه های خود را بر عهده می گیرند. و یا برخی از اعضای تیم، کمتر دچار استرس می شوند. هرشخصی و موقعیتی شایسته درک شدن بدون برداشت از پیش تصورات شما است.
تعصب را از وظایف، ارتقاها یا نتایج جدا کنید.
حواستان باشد که فرصت ها را عادلانه فراهم کنید و از اینکه منحصرا به اعضای تیم خود که همیشه در دسترس شما هستند تکیه کنید خودداری کنید. زمان صرف کنید تا بدانید که اعضای تیمتان خارج از وظایفشان چه توانمندی هایی دارند، و مطمئن شوید که درک شما از مسئولیت های آنها، بر فرصت های تعیین وظایف تأثیر نمی گذارد.
تعاملات پیوسته داشته باشید.
مکالمات منظم و پیوسته با هر یک از اعضای تیم برگزار کنید تا دریابید که کارها چگونه انجام می شوند و آیا تغییراتی در شرایط فردی و کاری ایجاد شده است یا خیر. با همین تعاملات، همدل باشید و به آنها تفاهم را نشان دهید تا اعضای تیم در بحث درباره هرگونه چالشی که دارند احساس راحتی کنند.
افرادی که احساس انزوا دارند را نیز درگیر کنید.
تماس های خود را برای زمان هایی که تعداد زیادی از اعضای تیم می توانند مشارکت داشته باشند تنظیم کنید و از زمان هایی که شرایط خانوادگی ممکن است برنامه کاری را مختل کند دوری کنید.
انتظارات و مرزها را با رهنمودهای واضح و شفاف برای برقراری ارتباط و مهلت مقرر تنظیم کنید.
با تمام اعضای تیم بحث و گفتگو کنید، در مورد اینکه چه موقع و در کجا کار خواهند کرد، چه حمایتی نیاز دارند و انواع وظایفی که احساس می کنند در محیط فعلی می توانند مدیریت کنند. سعی کنید به جای ساعت یا در دسترس بودن، بر روی خروجی و کیفیت به عنوان معیارهای اصلی موفقیت متمرکز باشید.
روش هایی خلاقانه برای اولویت بندی فرصت های توسعه مداوم در نظر بگیرید.
فرصتهایی را برای تیم خود ایجاد کنید که بتوانند به صورت واقعی یاد بگیرند و رشد کنند، و با آنها کار کنید تا مهارت های آنلاین آموزش و توسعه را شناسایی کنید که می توانند با آنها مهارتهایشان را توسعه دهند.
تعصب های ناخودآگاه منحصر به دنیای این روزهای ما که با همه گیری ویروس کرونا پیش می رود نبوده و ما باید تلاش خود را برای جلوگیری از پیش داوری قرار دهیم. اما کار به صورت مجازی تقریباً چالش های مختلفی را به همراه دارد و به طور بالقوه مفروضات جدید و اساسی را آشکار می کند که می تواند به عملکرد مؤثر تیم شما آسیب برساند. آگاهی از تعصب ناخودآگاه می تواند فرصت تامل بیشتر به ما در مورد تعامل و فرصت هایی که به اعضای تیممان ارائه می دهیم، بدهد. بدون در نظر گرفتن شرایط، به عنوان یک مدیر فراموش نکنید که هر کسی شایسته فرصتی برای درخشیدن است.
منبع: www.forbes.com