چگونه در کار خود غیرقابل جایگزینی باشیم؟
اگر میخواهید شغل خود را از دست ندهید….
آیا بهره وری شما باعث می شود که کسی نتواند شما را از شغلتان اخراج کند یا کسی را جایگزین شما کند؟ در جواب میشه گفت باید یک سری کارها را بهتر انجام دهید.
همه ما ذاتاً می خواهیم تا سرحد ممکن پربار و بهینه باشیم و بیشترین بازده را به کارفرمای خود ارائه دهیم. (یا اگر خودتان کارفرمای تجارت تان هستید، درآمد بهتری داشته باشید). ولی معمولاً خیلی از ما وقت زیادی را صرف فعالیت های کم ارزش مان می کنیم. کارهایی که سر ما را مشغول می کنند ولی در کسب وکار و حرفهمان پیشرفتی ایجاد نمی کنند.
طبق اعلام شرکت های اقتصادی موضوع کارهایی هستند که بیشترین تأثیر را در شغلتان گذاشته و وقت زیادی را سر کار به آنها اختصاص میدهید.
طبقه بندی آنها به نظر آسان می رسد. ولی فقط تعداد کمی از افراد به این نصیحت ها توجه می کنند. در دورهی آموزشی «دِیو کِرِنشا» که برای افزایش بهره وری کارکنان است، ایشان اشاره کردند که مردم معمولاً به دنبال تغییر سمت و پست هستند. مشکل اینجاست که تغییر پست در شرکت ها، سطح استرس کاری را بالا برده و با کاهش تمرکز در کار، بازده آن بخش هم کاهش پیدا می کند.
در عوض افرادی که پر بازده ترین و با ثبات ترین کارمندان هستند، پرارزشترین فعالیتشان را تعیین کرده و روی آنها تمرکز می کنند. همچنین کم ارزشترین فعالیت هایشان هم تعیین کرده و سعی می کنند از حجم بار آن موارد کم کنند. این هم چند روش برای تشخیص فعالیت های کم ارزش و پر ارزش که در صورت تفکیک آنها، در شغل خود جایگزین نشدنی خواهید بود.
چگونه پرارزش ترین فعالیت خود را شناسایی کنید؟
کِرِنشا می گوید در برنامهی اکسل، یک برگه ایجاد کنید و فعالیت های پر ارزشتان را یادداشت نمایید. باید تمام فعالیت های حین کارتان را در آن لیست قرار دهید.
لیست سه ستون خالی دارد:
1- استعداد ( استعداد شما در آن کار)
2- میزان سختی جایگزینی ( اینکه جایگزین کردن شخص دیگری بجای شما برای شرکت یا کارخانه تان چقدر سخت خواهد بود.
3- میزان حقوق فرد جایگزین (پولی که شرکت شما به فرد جایگزین پرداخت خواهد کرد.)
باید این جدول و هر فعالیتش را با اعداد 1 تا 10 نمره بدهید. مسلماً هدف این است که استعدادی را شناسایی کنید که جایگزین کردن شما توسط شرکت، برایشان ضررآفرین باشد. اگر استعداد شما در دو فعالیت با هم برابر است، آن فعالیتی را انتخاب کنید که شرکت پول بیشتری بابت آن پرداخت می کند.
دلیل این جدول بندی این است که دو یا سه فعالیت را شناسایی کنید و بیشتر زمان خود را صرف آنها کنید. گام بعدی این است که از کم ارزشترین فعالیت ها پرهیز نمایید.
چگونه از کم ارزشترین فعالیت هایتان پرهیز نمایید.
برگه ای که در اکسل ایجاد کردید، فقط فعالیت های پر ارزش را شناسایی نمیکند. بلکه فعالیت های کم ارزش هم با این روش شناسایی می شوند. گام بعدی پیدا کردن راهی است که حجم این فعالیت های کم ارزش را کاهش دهیم تا بتوانید روی فعالیت های پر ارزش تمرکز داشته باشید.
برای پرهیز از فعالیت های کمارزش، آنها را سریع انجام دهید و «دِیو کِرِنشا»، این فرآیند پنج مرحلهای را برای کاهش حجم کارهای کم ارزش پیشنهاد میکند.
خصوصیات شخصی خودتان را بهبود ببخشید
راهی پیدا کنید که شخصاً بتوانید کارهای کم ارزش را سریع تر به پایان برسانید.
خصوصیات کاری خودتان را بهبود ببخشید.
به عنوان مدیر اطمینان حاصل کنید تا همهی کارکنان وظایفشان را بدانند و مسئولیت هایشان در صورت ممکن طبقهبندی شود. به این صورت وقت شرکت کمتر تلف میشود.
از بهترین تکنولوژی ممکن استفاده کنید.
اگر یک نرمافزار، کامپیوتر یا حتی یک منگنه ی جدید میتوان خرید که می تواند سرعت شما را بالاتر ببرد، حتماً این کار را بکنید. با افزایش سرعت و کارایی شما، هزینهای که تقبل کردهاید به راحتی جبران می شود.
برونسپاری
اگر سه مرحله اول در کاهش زمان برای فعالیت های کم ارزش مفید نبودند، آن کارها را به یک شرکت بیرونی یا طرف قرارداد دیگر محول کنید و ارزیابی کنید که آیا از بار کاری شما کم می شود یا خیر.
استخدام
اگر هر چهار مرحله با شکست مواجه شدند، وقت آن می رسد که کسی را استخدام کنید تا کارهای کم ارزش را انجام دهد. مثلاً کسی که به عنوان مسئول پذیرش، تمام تماس های تلفنی شرکت را پاسخ داده و سازمان دهی کند.
کلید بزرگ موفقیت این است که به جای تمرکز بر روی نقاط ضعف تان که برای حرفه کاری شما اهمیتی ندارند، نقاط قوت خود را افزایش دهید. توصیه های «دِیو کِرِنشا» به شما در رسیدن به این موفقیت یاری میرسانند.
منبع: learning.linkedin.com