غر زدن ممنوع!
درباره چیزهایی که نمی توانید تغییری در آنها ایجاد کنید غر نزنید. گفتن این جمله خیلی راحت است. غر زدن برای همه ما خیلی عادی است که حتی در زمان غر زدن خودمان متوجه آن نمی شویم. مثلا به دوست جدیدتان در مورد سرد بودن هوا غر می زنید و او نیز به راحتی شما را همراهی می کند.
اما غر زدن اثر بلند مدت بر روی ذهن، عواطف و جسم شما میگذارد. بیایید با آن روبرو شویم: غر زدن تقریبا هیچ چیزی را حل نمی کند. پس چگونه آن را ترک کنیم؟ از جایی شروع می شود که ما احساسات عمیقی را خیلی قبل تر از اینکه نسبت به آنها آگاه باشیم در خودمان پرورش دادیم. و سپس همه چیز به تغییر دیدگاه و نگرش به سمت مثبت برمی گردد و البته که هرگونه تغییری در شکستن عادات بد زمانبر خواهد بود و به صبر و تعهد نسبت به آن موضوع نیاز دارد. آیا آماده شروع هستید؟
این را بفهمید که چرا به غر زدن نیاز دارید.
غر زدن مثل یک مکانیزم دفاعی عمل می کند پس اولین قدم برای جایگزینی این مکانیسم ناسالم با یک روش سالم، شناسایی این است که چه موقع و چرا این احساس به سراغ شما می آید. به عنوان مثال، یک کارمند ممکن است برای رفع استرس شکایت کند. ممکن است یک دانشجو شکایت کند زیرا او نمی داند چگونه مسئله را حل کند. اما مکانیزم مقابله و دفاع قابل آموزش است. برخی از افراد از این روش استفاده می کنند چراکه در خانواده ای این چنین بزرگ شده اند. و غر زدن و شکایت کردن جزیی از ماهیت آنها می شود. برای اینکه ببینید شما جزو کدام دسته هستید از خودتان این سوالات را بپرسید.
اکنون چه احساسی دارم؟
آیا این شکایت صحیح است؟
برای حل مشکلی که درباره آن مشغول غر زدن هستم چه کاری می توانم انجام دهم؟
آیا کسی هست که از من برای حل این مشکل حمایت کند؟
حواستان باشد که اکنون زمان قضاوت و منفی گرایی نسبت به خودتان نیست. زمانی که بدانید از چه چیزی در حال شکایت هستید، می توانید از واکنش های خودکار جلوگیری کنید. در این صورت، به جای آن یاد میگیرید تا هدفمند و شفاف پاسخگو باشید.
فضایی ایجاد کنید تا احساسات خود را به روشی سالم بیان کنید.
برخلاف تصور عامه ، رهایی از نگرش شاکی بودن به معنای این نیست که شما بی خیال هستید. این نگرش زمانبر است و باید برای توسعه آن صبور باشید. و اگر انتظار خیلی زیاد و خیلی زود را دارید، بیشتر خسته خواهید شد و بیشتر احتمال دارد که غر بزنید. به جای غر زدن در لحظه، فضایی ایجاد کنید تا از احساسات منفی عبور کنید و آن را رها کنید. رها کردن برخلاف شکایت راهیست برای بیان ناامیدی بدون احساسات منفی.
عواقب شاکی بودن را درک کنید.
شاید مهمترین جنبه از شکایت کردن و غر زدن این است که درک کنیم چه کسی بیشتر از همه آسیب میبیند: خود شما. شاید غر زدن در لحظه حال شما را بهتر کند اما این همه حرف های منفی عواقب منفی دارد. اثبات شده است که شکایت (چه شنیدن و چه گفتن)، باعث ترشح هورمون های استرس در مغز می شود. با گذر زمان، هورمون های استرس منجر به مشکلات قلبی و عروقی و مشکلات دستگاه گوارش خواهد شد.
در سطح احساسی، شکایت کردن احساس بدی به شما می دهد. نه تنها نمی توانیم مشکلی را حل کنیم بلکه ما با افکار منفی بازه زمانی این مسئله را نیز بیشتر می کنیم. در هر لحظه، این شما هستید که تصمیم میگیرید دیدگاهتان را عوض کنید.
تظاهر به خوشحالی کنید.
کاملا درست است، لازم نیست خوشحالی را احساس کنید. شما تنها با تظاهر به شاد بودن، مانند لبخند زدن یا خندیدن، منجر به اتفاق افتادن آن می شوید. و این مورد به عنوان “فرضیه بازخورد صورت” شناخته می شود. پس دفعه دیگر که احساس غر زدن به سراغتان آمد، خودتان را وادار به خندیدن کنید. با گفتن چیزی مثبت به اولین شخصی که می بینید اثر خود را بگذارید. دقت کنید که بعد از چند دقیقه چه احساسی دارید.
خودتان را تغییر دهید.
برای کسانی که دائما در رقابت هستند، هدف جدید شما برای رقابت، غر نزدن است. آیا می توانید کل روز را غر نزنید؟ یک هفته یا یک ماه چطور؟ این را به چالشی تبدیل کنید و از همکار، دوست یا یکی از اعضای خانواده بخواهید در این چالش شما را همراهی کنند. و به مرور میبینید که تغییر بزرگی در شما رخ داده است.
منبع: www.success.com