برونگراها و درونگراها در محیط کار
آیا تا امروز فکر کرده اید آن همکار ساکت شما که در گوشه ای نشسته است به چه چیزی فکر میکند؟ طبق مطالعه ای که در مجله آکادمی مدیریت به چاپ رسیده است، اگر شما فردی برونگرا هستید، همکار درونگرا و ساکت، شما را به شدت مورد قضاوت قرار دهند، حتی اگر شما یکی از کارمندان نمونه و الگو در شرکت باشید.
بر طبق مجموعه ای از مطالعات صورت گرفته، محققان به این نتیجه رسیده اند که افراد درونگرا به همکاران برونگرای خود برای انجام کارهایشان امتیاز نمی دهند. افراد درونگرا به طور مداوم عملکرد همکار خود را تحت تأثیر قرار می دهند و زیر سوال می برند و کمتر احتمال دارد که آنها را برای پیشرفت تأیید و تشویق کنند.
درونگراها معتقدند افراد درونگرا عملکرد بهتری دارند.
تحقیقی که از 178 دانشجوی رشته MBA از یکی از دانشگاه های بزرگ صورت گرفته است، هر دانشجو برای نیمی از ترم در یک تیم 4 یا 5 نفره قرار گرفته است و هر تیم باید یک پروژه را کامل کند. شرکت کنندگان پرسش نامه ای از شخصیت خود، اعضای تیم و عملکرد و فرآیند تیم را پر نمودند.
محققان به این نتیجه رسیدند که، افراد درونگرا در تکمیل این پرسش نامه به عملکرد همکاران درونگرای خود امتیاز بالاتری می دهند. از سوی دیگر، برونگراها هنگام تکمیل ارزیابی ها، ویژگی های شخصیتی را ملاک قرار نداده اند.
افراد درونگرا کمتر برونگراها را برای ارتقا پیشنهاد می دهند.
در یک پژوهش دیگر، 143 دانشجو همراه با سه هم تیمی دیگر، به بازی آنلاین پرداختند. پژوهشگران، مشخصات و نظرات یکی از اعضای تیم را طوری تغییر داده بودند که یا خیلی درون گرا و یا خیلی برون گرا به نظر برسد؛ اما نحوه عملکرد او یکسان خواهد بود.
زمانی که از اعضای تیم درخواست شد نحوه عملکرد هم تیمی های خود را ارزیابی کنند، درون گراها به افراد برون گرا امتیاز کمتری داده بودند. علاوه بر آن، به وقت پاداش دادن، درون گراها به افراد تیم شان که برون گرا به نظر می رسیدند، جدا از عملکردی که داشتند، پاداش کمتری می دادند.
در حالیکه این خصوصیت شخصیتی، تاثیری در تصمیم برون گراها برای اعضای تیم شان نداشت. این گونه به نظر می رسید که پیشنهادهایی که آنها در مورد این که چه کسی شایسته گرفتن پاداش است می دادند، بیشتر مطابق نحوه عملکردشان و صلاحیت افراد باشد.
چه چیزی یاد می گیریم؟
تحقیقات صورت گرفته، نشان داده اند که در محیط کار به هیچ عنوان نمی توان گفت کدام خصوصیت شخصیتی بر دیگری نسبت به دیگری برتری دارد. درون گراها و برونگراها متفاوت عمل می کنند و هر کدام با توجه به عملکردشان در جایی شکوفا می شوند. این هنر مدیریت است که استعدادها و خصوصیات یک فرد را شکوفا نماید. به عنوان مدیر اینکه هر کارمند را بشناسید و با توجه به آنها استعدادها و توانایی های او را هدایت و جهت دار کند.
در نتیجه علاوه بر اینکه شخصیت خود را باید بشناسید، باید بتوانید شخصیت دیگران را نیز تحلیل کنید.
و البته از تاثیر همکاران خود در محیط کار غافل نشوید، آنها نقش به سزایی در موفقیت شما دارند.
دیدگاه دیگران نسبت به شما امکان دارد با دیدگاه شما نسبت به خودتان متفاوت باشد. یک شخص برون گرا ممکن است تصور کند شخصیت صمیمی و پر انرژی ای که دارد، بین افراد تیمی که کم حرف تر هستند، طرفدار داشته باشد اما همکاران او ممکن است رفتار او را بر پایه جلب توجه بگذارند و آن را آزاردهنده تلقی کنند.
این که شما خود واقعی تان را به نمایش بگذارید مهم است، اما زمان هایی هست که کمی انعطاف پذیری بیشتر، شاید بتواند باعث پیشرفت شغلی شما شود. ظاهرا اگر درون گرایی در میان برون گراها باشید، این موضوع کاملا مصداق پیدا می کند.
منبع: www.inc.com